zondag 3 april 2011

Zaterdag 2 april, vruchtbare werkdag in het Hof ter Winkelen

Beste gidsen en vrienden van het Hof, 

Vrijdag 1 en zaterdag 2 april waren drukke dagen in het Hof ter Winkelen.
Enkele Vrienden van het Hof bouwden een afdak voor de compostvaten ter vervanging van de wapperende tent en er kwam een nieuwe takkenril aan de bijen. Zaterdag was bezoekdag met een groep Waalse compostmeesters in opleiding en een groep compostcursisten uit Schoten en Eddy Michiels gaf een atelier over vlechthagen. Ondertussen werden ook de palen geplaatst voor een nieuw vlechtwerk en ligt het materiaal voor voor de nieuwe kippenren. Meer uitleg vind je als commentaar bij de foto's.

Ondertussen is bij Vlaco het opleidingsseizoen van start gegaan en wordt alles in gereedheid gebracht om de compostmeesters en cursisten te ontvangen en te zorgen dat de gidsen in de best mogelijke omstandigheden hun rondleidingen en praktijksessie kunnen geven. In onze volgende blog komen we daar uitgebreid op terug. 

De verbeteringen die op dit ogenblik volop in uitvoer zijn, hebben alles te maken met een subsidie die de provincie Vlaams Brabant toekent aan verenigingen voor projecten i.v.m. duurzaam milieubeleid (duurzaam bouwen, wonen, werken en leven). Ons project kreeg de titel Hof ter Winkelen: een knap model, een aantrekkelijke kringlooptuin. Het startte op 1 april vorig jaar, het loopt over 18 maand - dus tot 1 oktober 2011 - en wordt binnen het CJP gecoördineerd door Myriam De Munter en Jackie Coeckelberghs.
Met het project geven we het Hof ter Winkelen een stevige facelift. Op basis van een nieuw tuinplan, getekend door Wim Collet, zetten we bestaande en nieuwe kringloopelementen in een voor de bezoekende tuinliefhebber herkenbare en aantrekkelijke setting. Er komen ook nieuwe borden met extra uitleg voor de bezoekers. De uitwerking van het project is in volle gang en gebeurt voor het grootste deel door vrijwilligers. Maar ook internationale stagiairs en compostmeesters in opleiding dragen hun steentje bij.

Open de fotoreeks rechtsboven en zie hoe knap onze modeltuin wordt.
Met dank aan iedereen die ons de voorbije weken en maanden kwam helpen.

Met vriendelijke groeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten